Waarom Nederland en India samenwerken

Begin maart kwamen onze Indiase collega’s Harvinder Singh, Vijaya Rama Phaneendra en Sridharan Natrajan aan in Nederland. Als onderdeel van ons bedrijfsprogramma zijn zij hier om kennis uit te wisselen en om elkaar als collega’s beter te leren kennen. Essentieel in ons vakgebied waar het met BIM gaat om transparantie en samenwerking. Met de eerste weken alweer achter de rug, zien wij mooie dingen gebeuren. Al eerder waren er collega’s uit India in Nederland, maar deze periode maken we echt concrete stappen met als resultaat een substantiële verbetering in niveau. Bovendien treffen onze collega’s elkaar ook buiten het werk om samen te ontspannen. De gastvrijheid wordt als heel positief ervaren en dat komt de samenwerking alleen maar ten goede!

De beste mensen uit India

Met Harvinder, Vijaya en Sridharan hebben we drie professionals in Nederland. Ze zijn alle drie hoogopgeleid en spelen een belangrijke rol in grote projecten over de hele wereld. Harvinder (39) als manager, Sridharan (28) als teamlead en Vijaya (39) als projectmanager. Zij werken veel samen met onze Nederlandse coördinatoren aan projecten in Nederland, maar de Indiase vestiging heeft zelf ook haar eigen opdrachten. Denk aan prestigieuze BIM-projecten zoals luchthavens, hogesnelheidstrein, metro’s, ziekenhuizen, hotels, laboratoria, industriële installaties en hoogbouwgebouwen. Zo mogen we drie top 10-designbureaus tot onze klanten rekenen. Dit allemaal verspreid over meer dan 10 landen, waardoor we met recht kunnen zeggen dat The BIM Engineers een multinationale organisatie is.

Een blik op de toekomst

Met The BIM Engineers in India hebben we meer dan 200 mensen werkzaam en gezien de mooie successen in 2018 zijn de vooruitzichten goed. De komende weken gaan we nog verder met gezamenlijke trainingen, maar ook na deze periode blijven we samen hard werken aan de beste resultaten. Het is dus best mogelijk dat er binnenkort weer een groep collega’s uit India in Nederland komt. De periode met Harvinder, Vijaya en Sridharan smaakt in ieder geval naar meer!